Closed Thread
Results 1 to 5 of 5

Thread: issue with merge...or XREF

  1. #1
    Veteran Member
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    venezuela
    Posts
    574

    Name
    salf none
    Forum Username
    salf

    Venezuela

    Default issue with merge...or XREF

    I have a problem with the XREF or IMPORT function on 3ds MAX.

    For example, im making a room, and then i want to add some furniture I downloaded from internet, when I XREF those objects into my scene and close the file, and open it again, the XREF objetcs are missing.......why?...i didnt moved the root folder or the files, but for some reason it doesnt show up on the scene, just a lot of "X"s instead of the models.

    I think it does the same if i import/merge the furniture instead of XREFering, am i doing something wrong?

  2. #2
    Veteran Member nisus's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Gent
    Age
    42
    Posts
    3,281

    Name
    Evert Vandenberghe
    Forum Username
    nisus

    Belgium

    Default Re: issue with merge...or XREF

    I don't have a clue on your problem, but like to add one.

    When I merge an object or xref/merge the same object (from a bought collection) the same object enters the scene in two different scales... Any one got a clue on this?

    nisus

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    May 2003
    Location
    Oxford
    Posts
    254

    Name
    Dan Beinart
    Forum Username
    dbarc



    Default Re: issue with merge...or XREF

    Have you tried adding the path to the xrefs in customize/configure paths/xrefs?

    If it wasn't recorded in there, that might explain why they're not displaying.

  4. #4
    Veteran Member
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    venezuela
    Posts
    574

    Name
    salf none
    Forum Username
    salf

    Venezuela

    Default Re: issue with merge...or XREF

    Quote Originally Posted by dbarc
    Have you tried adding the path to the xrefs in customize/configure paths/xrefs?

    If it wasn't recorded in there, that might explain why they're not displaying.
    mmmmmmmm....not sure what to do there, the default path for XREF is the scenes folder of 3dsmax, dunno what to change or add.

    Its pretty strange, in the current scene im working on, Id XREF 2 objetces from 2 files, 1 its a kitchen model and the second its a sofa, i set my objetcs, render, and save and close the file, when i opened it again, when loading the file, 3dmax tells me it cannot find the sofa objects (like if i moved or changed the root folder, but i didnt), funny thing is that the kitchen is there but the sofa isnt (just a bunch of "X's")

    So maybe its a problem not with the XREF, but with the file source, i got it from internet, maybe its saved in a way you cannot XREF it (which i dont think) or the way the objects are grouped, dunno......or maybe a scale issue?

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    May 2003
    Location
    Oxford
    Posts
    254

    Name
    Dan Beinart
    Forum Username
    dbarc



    Default Re: issue with merge...or XREF

    The Xs generally mean Max can't find it. If you haven't specified the path in 'configure paths', it's a gamble whether it will find xrefs when reloading a file.

    If you go to configure paths, choose the xref tab and add the path to your xrefs, it should work next time you load the file. It's certainly worth giving it a go. It won't delete the path to max/scenes you've already got in there.

Closed Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Similar Threads

  1. Merge question
    By danteprojetos in forum 3ds Max
    Replies: 2
    Last Post: March 28th, 2005, 12:08 PM
  2. Removing missing XREF Objects
    By bwilson in forum 3ds Max
    Replies: 0
    Last Post: November 2nd, 2004, 02:25 PM
  3. Missing Maps on Merge
    By mbr in forum 3ds Max
    Replies: 2
    Last Post: October 8th, 2004, 06:54 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: August 26th, 2004, 12:19 PM
  5. dual CPU issue
    By Beno in forum Hardware and Technical Discussions
    Replies: 3
    Last Post: April 6th, 2004, 07:58 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts